Екологічна бесіда з учнями: Життя без сміття. Сортування відходів.

 

         Накопичення сміття – глобальна світова проблема, яка не оминула й Україну. На превеликий жаль, більшість українців досі не знають, як правильно поводитися зі сміттям.  

         Серед головних причин, які цьому сприяють, – відсутність «сміттєвої» культури та неусвідомлення своєї відповідальності перед планетою.

         Шкода, що мало хто в нашій країні замислюється скільки ж сміття ми викидаємо кожен день, не утилізувавши правильно. Спеціальні контейнери для сортування у нас встановлені, але зазвичай їх використовують не за призначенням. Мало хто чув і про пункти прийому вторинної сировини. Але екологічна ситуація в нашій країні і в світі загалом вимагає від нас формування екологічної культури і залучення до цього наших дітей.

   

         Фацівцями Державної екологічної інспекції Південного округу проведено екологічний захід для учнів молодших класів Херсонської спеціалізованої школи  І-ІІІ ступенів № 31 з поглибленим вивченням історії, права та іноземних мов Херсонської міської ради.

         Для дітей спеціалісти підготували цікаву розповідь, відеоролики про  шляхи вирішення проблем поводження з відходами в країні. Ознайомили з варіантами перероблення сміття в корисні для повсякденного життя речі. Діти жваво підключалися до ігор, під час яких юні природолюби вчилися розподіляти сміття по групам: Метал, Папір, Скло, Пластик. Також, діти активно розповідали власні життєві історії  про допомогу природі в прибиранні сміття на берегах річок та парках міста, як визволяли кошенят і щенят, які застрягли у відходах поліетилену.

         Також, дітьми озвучено найпростіші кроки про піклування про Землю, серед яких: ходіння до магазину з еко-сумкою; економія води; використання багаторазової еко-пляшки; обирати іграшки з натуральних матеріалів.

 

         Усвідомлюючи масштаби «сміттєвої» проблеми змалку, діти не сприйматимуть заклики сортувати сміття як примус. Нині діти, а колись дорослі люди робитимуть це із чітким розумінням важливості й необхідності цієї справи.

         Творча діяльність учнів, їх емоційне задоволення від участі в екологічному заході, нові знання з екології, які вони отримали завдяки проведеній роботі спеціалістів екологічної інспекції – запорука подальшого дбайливого ставлення до усього живого, формування екологічної свідомості юних громадян.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці