На Херсонщині знову виявлено факт спалювання стерні

 

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південного округу під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства, на території с. Приозерне земель Генічеської міської територіальної громади Херсонської області встановлено факт випалювання громадянином залишків сухої рослинності, а саме стерні на землях сільськогосподарського призначення, що є порушенням статті 27 Закону України «Про рослинний світ».     

         Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 771    КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків»  та накладено штраф в розмірі  3 060 грн.

  



         Державна екологічна інспекція Південного округу (Запорізька та Херсонська області) нагадує, що з 17 березня 2021 року вступив в силу новий Закон України про посилення відповідальності за спалювання сухої трави, поживних залишків, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами, а саме були внесені зміни в ст. 77 та 77/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

         Тепер такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:

·       на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн

·       на посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

За спалювання відходів і залишків сухої рослинності за статтею 82 КУпАП штраф:

·   для громадян від 340 грн до 1360 грн;

·   для посадових осіб від 850 грн до 1700 грн.

 

         Державна екологічна інспекція Південного округу закликає громадян відповідально та  небайдуже ставитись до природи. Пожежі завдають непоправної шкоди екосистемам, відновлення яких може тривати не один рік.

          

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці