На Запоріжжі виявлено порушення вимог Водного Кодексу України

 

         За результатами планового заходу державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства ДП «ДГ «Мелітопольське» Мелітопольської дослідної станції садівництва імені М.Ф. Сидоренка Інституту НААНУ, державними інспекторами виявлено самовільне використання водних ресурсів загальнодержавного значення без  дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням ст. 44, ст. 49 Водного кодексу України.

        

         Державним підприємством з підземного водоносного горизонту - шахтного колодязя на території бази відпочинку «Голубая даль» здійснювалось спеціальне  водокористування без дозволу на спеціальне водокористування.

         Також, в ході проведення перевірки інспекторами виявлені такі порушення:  порушення умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та правил експлуатації водогосподарських споруд та  у  сфері поводження з відходами.

          За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 12 посадових осіб підприємства на загальну суму 2,227 тис. грн.

         Керуючись Методикою розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів підприємству нарахована шкода та скеровано претензію на добровільне відшкодування завданої шкоди.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці