Продовжуються перевірки по дорученню Прем’єр-міністра України

   

Інспекцією на виконання доручення Прем’єр – міністра України від 07.09.2021, продовжуються проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог екологічного законодавства підприємствами, які увійшли до переліку підприємств -забруднювачів водних об’єктів України, що здійснюють господарську діяльність на території Херсонської області.

   

За результатами перевірки комунального підприємства м. Нова Каховка встановлено ряд порушень природоохоронного законодавства, а саме: скидання недостатньо очищених зворотних вод до р. Дніпро. Ефективна робота очисних споруд не забезпечена.

9 листопада 2021 року дане питання винесено на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.  

Відповідальних осіб суб’єкта господарювання  притягнуто до адміністративної відповідальності та з метою усунення виявлених порушень,  керівнику підприємства надано обов’язковий до виконання  припис .

   

 Державна екологічна інспекція Південного округу попереджає про застосування адміністративних санкцій та нарахування збитків до підприємств водопровідно-каналізаційної галузі у разі встановлених порушень вимог природоохоронного законодавства.

Перевірки продовжуються. Про результати Інспекція інформуватиме.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці