У Запорізькій області інспекторами зафіксовані порушення правил рибальства

         Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Південного округу  постійно проводяться заходи державного екологічного нагляду (контролю)  щодо використання водних біоресурсів та недопущення браконьєрства на водоймах Запорізької та Херсонської  області.

         Інспекторами спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля, під час природоохоронного заходу  в частині законного промислового вилову водних біоресурсів на акваторії Каховського водосховища в межах Запорізької області проконтрольовано промислове добування водних біоресурсів (риби).

         Зафіксовано 4 порушення правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України та складено відповідно 4 протоколи до ч.3 ст. 85 КУпАП.

         Крім того, зафіксовано 2 грубих порушення правил рибальства (вилов риби без дозволу на промисел), виявлених в районі м. Кам’янка Дніпровська.  Складено протокол за  ч.4 ст. 85 КУпАП та вилучено знаряддя незаконного добування – мисинові сітки. Матеріали скеровано до суду, для прийняття відповідного рішення.

         Вилучено 13 одиниць знарядь пасивного лову (мисинові сітки) загальною довжиною 1100м без жодних ознак промислового рибальства (відсутність бірок та розпізнавальних знаків - позначка, що вивищується над місцем постановки знарядь лову-прапорець 25х25см).



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці