ЗВАЛИЩЕ ВІДХОДІВ У КОМИШУВАСІ: ПРОБЛЕМА В ПРОЦЕСІ ВИРІШЕННЯ

        

         Під головуванням першого заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимира Шустова  відбулася нарада стосовно  несанкціонованого звалища відходів на території Комишуваської територіальної громади.

         Участь у комісії прийняла начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) природних ресурсів та промислового забруднення Запорізької області Державної екологічної інспекції Південного округу Інна СЄРЯКОВА.

         Члени наради ухвалили низку рішень, зокрема: продовжити моніторинг стану навколишнього природного середовища; в рамках слідчих дій прискорити виконання заходів з визначення остаточного складу відходів.

 

Нагадаємо, що у вересні 2021 року державними інспекторами розглянуто звернення громадянина щодо можливого порушення вимог природоохоронного законодавства на території майнового комплексу в смт. Комишуваха Оріхівського району Запорізької області.

Проведено обстеження зазначеної території із залученням заступника селищного голови смт. Комишуваха.

На місце оперативно викликано поліцію, представників прокуратури Оріхівського району, районного управління ДСНС. Прокуратурою викликано слідчо-оперативну групу. Вказаними службами проведені відповідні заходи. 

Як з'ясувалося, зазначена ділянка землі перебуває в оренді у фірми, що займалася утилізацією шкідливих відходів. Зазначимо, що земельну ділянку, де виявили стихійне звалище, кілька років тому було передано в оренду приватному підприємству "Запоріжпромекологія". Представники землекористувача  під час обстеження були відсутні та на зв'язок не виходили.

Під час здійснення заходу виявлено, що на земельній ділянці розташовані зруйновані будівлі, безконтрольно розміщені небезпечні відходи.

         Інспекцією здійснюється збір всіх необхідних матеріалів з метою розрахунку збитків за забруднення та засмічення земельної ділянки.

Матеріали перевірки передані до Запорізької обласної прокуратури для вжиття заходів реагування щодо запобігання або припинення вчинення правопорушення. За інформацією облпрокуратури, за даним фактом відкрите кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) КК України.

    

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці