НЕБЕЗПЕКА ВІДПРАЦЬОВАНИХ АВТОМОБІЛЬНИХ ШИН

Державна екологічна інспекція Південного округу (Запорізька та Херсонська області) виступає із ініціативою забрати з дитячих майданчиків та дворів житлового сектора відпрацьовані автомобільні шини.

Відпрацьовані шини несуть величезну шкоду здоров’ю дітей. Зараз дитячі майданчики, а то і пісочниці прийнято обкладати пофарбованими в різні кольори автомобільними шинами. Влітку, на спекотному сонці, фарба лопається, гума нагрівається, і всі канцерогени випаровуються … Уявляєте, якою отруйною гидотою дихають малюки?

Ми  закликаємо - захистіть себе і своїх дітей від контакту зі смертельно небезпечними канцерогенами. Живіть серед живої природи. Не влаштовуйте собі добровільну газову камеру.

Адже відпрацьовані автомобільні покришки (ВАП) не дарма є відходом четвертого класу небезпеки. При довгому впливі на навколишнє середовище, вони завдають колосальної шкоди. До їх складу входять понад 120 шкідливих хімічних речовин, багато з яких є сильними канцерогенами, що згубно впливають на здоров’я людини викликаючи онкологічні захворювання. Найнебезпечніші серед них з онкологічною точки зору – N-нітрозаміни, які при розкладанні відпрацьованих шин виділяються в повітря.

Також при контакті з водою відбувається вимивання цілого ряду токсичних органічних сполук: метил феніл, етанон, азулен, бензотіазол, метілбензотіазол, діметілпропіл, метілбензамін, бутильований гідрокситолуол, діетилфталат, метилтіо, бензотіазол, дифениламин, дибутилфталат, фенантрен.

Все в наших руках! Пам’ятайте про це.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці