Збитки у розмірі майже 1,5 млн грн  будуть стягнуті за рішенням суду

 

         08 вересня 2021 року Скадовським районним судом Херсонської області прийнято рішення про стягнення на користь держави збитків у сумі 1 млн 428 тис.грн, завданих порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та накладення адмінстягнення у вигляді штрафу.

        

         Під час здійснення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства в частині охорони та використання водних біоресусрів, в Джарилгацькій затоці Чорного моря Скадовського району Херсонської області, державними інспекторами Управління державного екологічного нагляду (контролю) біоресусрів Херсонської області, виявлено що громадянин  здійснював вилов водних біоресурсів промисловими знаряддями лову – креветковими ятерями, які є забороненими правилами любительського та спортивного рибальства. 

         Своїми діями правопорушником всупереч  вимогам ст. 63 Закону України «Про тваринний світ», п.3.15 «Правил любительського та спортивного рибальства», ятерями креветочними незаконно добуто креветку у кількості 1,2 млн. штук. 

         На порушника природоохоронного законодавства складено адміністративний протокол відповідно до частини 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці