Ситуація з підтопленням судна в м. Бердянськ Запорізької області під контролем Інспекції

        

        30 листопада 2021 року Державній екологічній інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області) стало відомо про критичну ситуацію з судном «Ураган», а саме судно має диферент на лівий борт внаслідок підтоплення, що знаходиться на причалі базування рибодобувних суден «Ковш» у м. Бердянськ.

         Власника судна проінформовано про вжиття всіх необхідних заходів  для приведення судна в безпечний стан з метою запобігання витоку нафтопродуктів та забруднення акваторії Азовського моря.

         Двічі, у тому числі 7 грудня поточного року, державними інспекторами здійснено виїзди з метою обстеження акваторії та відбору проб води.

         При прибутті на місце, встановлено, що судно візуально знаходиться у несправному технічному стані, лівий борт якого похилений та частково занурений у воду. Переливання та затоплення борту відсутнє. Візуально видимих плям забруднення акваторії не встановлено. Вода прозора, без домішок, характерний запах нафтопродуктів відсутній.  

         За результатами відбору проб, проведеної 30.11.2021, перевищень вмісту забруднюючих речовин у воді, порівняно з фоновими показниками не встановлено. Перевищення нормативів екологічної безпеки водних об’єктів, що використовуються для потреб рибного господарства щодо ГДК речовин у морських водах  в межах норми.  

         Результати відбору за 7 грудня 2021 року знаходяться в роботі.

         Екологічна ситуація в м. Бердянськ під контролем Інспекції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці